Referenser
Menu

Swedish Danish English Finnish Norwegian
Cart

Referenser

Jag har haft mångåriga sömnstörningar som visserligen blivit mkt bättre under detta år men sedan jag började med näspluggen har jag bara behövt ta hjälp av insomningstablett vid några enstaka tillfällen. En markant skillnad mot tidigare alltså. Jag blir trött o avslappnad när jag haft den inne i ca 10-20 min (medan jag läser) o sedan somnar jag snabbt o lätt. Om jag vaknar för tidigt kan jag använda den för att somna om, ibland med lyckat resultat.

Jag använder den när jag ska varva ner och sova,
Den fungerar verkligen jättebra!
Använder den flera gånger i veckan!
Eva W Parkeringsvakt

Jag använder näspluggen när jag ska sova, inte alla kvällar i veckan men ofta. Jag upplever att jag somnar fortare och kopplar av mer vid användandet av näspluggen. Den är enkel och bekväm, innan höll jag för med ett finger och det var inte lika avkopplande.
Caroline C Förskollärare

Jag har använt den i samband med meditationsövningar från mediyoga. Skönt att inte behöva hålla armen uppe. Upplever att den verkligen har lugnat när jag andats genom vänster och haft pluggen i höger näsborre. Pluggen är skön att använda och känns nästan som att jag blir något mer grundad även om den är högt uppe på kroppen. Efter 5 min andning med vänster näsborre och näsplugg i den högra känner jag mig betydligt mer närvarande och lugn.
Helge K Fysioterapeutstudent

Jag använder den i perioder för att bli lugn och kunna somna in bättre. Den fungerar bra och man känner sig lättare sömnig
Nomie Lindblom, administratör

Jag använder den mest i höger näsborre på vardagskvällarna för att komma in i ett lugn inför nattens sova, så även om jag inte är tillräckligt trött än fast klockan säger att jag borde lägga mig...
Det tar inte många minuter innan gäspningarna kommer men jag kämpar lite till med pluggen ändå så jag är helt avslappnad inför sova.
Inger A Löne-Hr Konsult

Jag använder ida näsplugg när jag kör bil, dvs nästan dagligen. kortsiktig effekt: det gör mig mindre stressad och mer fokuserad på trafiken, långsiktigt: en harmonisk människa är en bättre bilförare
Eva C journalist

När jag använder min näsplugg går jag nästan omedelbart ner i varv. Jag fokuserar på min andning, och andra saker som behöver göras får mindre uppmärksamhet. Det är lite som att stänga av en fläkt som jag inte märkt varit på hela dagen. Det blir tyst i huvudet!
På lång sikt har jag märkt ett större lugn och bättre förmåga att hantera stress.
Kiriaki C Berättare/skribent

Jag använder Ida näsplugg flera gånger i veckan då jag vaknar och inte kan somna om, då somnar jag ganska omgående.
Ingela A Kundtjänstmedarbetare

Jag använder min näsplugg några gånger per vecka. Känner mig lugnare efter användning och mindre stressad.
Fredrik F Röntgensjukskötare

Jag använder min näsplugg i stort sett varje kväll. Det gör att jag lättare kommer till ro och somnar snabbare. Särskilt när jag arbetat kväll. Rekommenderas starkt.
Ingela Ö   Undersköterska inom demensvård.

Jag använder pluggen på kvällen för att lättare släppa taget om det som varit. På dagen för att fokusera på uppgifter som kräver.
Kriminalinspektör Arne A

Jag använder min näsplugg nästan en stund dagligen, tycker den har positiv effekt . Att den får mig att varva ner, och lättare att somna på kvällen . Har ju läst mycket om hur medveten andning har positiv effekt på måendet , och eftersom man ständigt är på gång , tycker jag att näspluggen hjälpt mig att stanna upp och vara i nuet en stund.
Alexandra Undersköterska

Använder under mina egna  mediyoga pass hemma för att få större effekt på parasymptiska systemet. Under långa djupa andetag. Kan utöva yoga och meditation mer fritt utan att behöva hålla för näsborren. När jag känner mig stressad sätter eller lägger jag mig en stund och andas långa djupa andetag med näsplugg i vänster näsborre. Upplever att det har mycket bättre effekt med näsplugg.
Helena S Egenföretagare inom bygg

Jag använder min när jag kommer hem från jobbet för att varva ner, Jag sätter eller lägger mig ner en stund och andas ordentligt.
Den har hjälpt mig sova bättre, jag har ett aktivitetarmband som registrerar sömn. På Lång sikt har den fått mig att andas mer medvetet
Li J

Jag använder näspluggen när jag yogar/mediterar. Jag använder den även när jag har svårt att sova. Tycker att det fungerar bra, och är behaglig att använda. Jag får lättare att sova, det blir lättare att hålla koncentration under meditation.
Lena L Specialpedagog

Jag använder den cirka 2 ggr/vecka i samband med läsning eller då jag ska sova. Har den i högra näsborren för att kunna slappna av, den hjälper till att djupandas. Är lätt ,smidig och ofarlig. Lugnande effekt.
BrittMari W

Jag använder näspluggen ca 10 min varje morgon. Jag sätter näspluggen i höger näsborre och andas med djupa andningar bara genom vänster näsborre. Detta har en mycket lugnande effekt och enligt uppgift ska regelbundna andningsövningar på sikt sänka blodtrycket. Fungerar generellt mycket bra som nedvarvning i stressade situationer.
Gunnar R

Jag använder näspluggen i höger näsborre när jag går och lägger mig. Det gör att jag sover bättre, blir mer fokuserad och långsiktigt mera harmonisk.
Kalle L Lokförare

Jag har använt min näsplugg de perioder jag har haft det stressigt på jobbet och då haft svårt att varva ner och somna. Då jag inte mår bra av insomnings/sömntabletter har detta varit ett naturligt och effektivt alternativ för mig.
Camilla L Development manager

Jag använder näspluggen om jag känner mig stressad och har svårt att somna. Tycker att jag somnar snabbare och sover lugnare då.
Ylva O Sjuksköterska

Jag använder IDA varje kväll när jag ska sova. Den hjälper mig att snabbt komma ner i varv. Jag upplever att jag har lättare att somna. Sömnen har blivit bättre och jag har lättare att falla i sömn än tidigare.
Jessica Södereng IT chef

Jag har förmaksflimmer och när jag känner att det är på gång sätter jag genast in pluggen i höger näsborre och börjar djupandas med vänster näsborre under ca 12 minuter. De flesta gånger upplever jag att flimret upphör. Djupandning med plugg verkar inte bara för stunden utan gör också att jag får flimmer mer sällan.
Anne-Marie S barnsjuksköterska ( BVC )

Jag använder näspluggen på kvällen oftast vid behov. Det ger mig avslappning samt blodtryckssänkning.
Katarina A Läkare

Jag använder den varje dag när jag kör bil till och från jobbet. På morgonen i vänster näsborre och det gör mig fokuserad och alert. När jag åker hem på eftermiddagen har jag näspluggen i höger näsborre för att komma ner i varv efter arbetsdagen. Jag märker att användandet har gjort mig till en mer uppmärksam och omdömes full bilförare
Monica S tandsköterska

Kontakta oss

logo ellen-v2

E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Mobil: 070-728 82 82

Betala med:

logo sakra betalningar med paypal se

Ida Näsplugg

Log In or Register