Ida näsplugg
Menu

Swedish Danish English Finnish Norwegian
Cart

Unik produkt

Klicka här ovan för att se en film om allt du behöver veta om Ida Näsplugg!

Bakgrund
Andningen har en djupgående effekt på både kropp och sinne. Genom forskning har man idag kunnat visa att andning genom olika näsborrar påverkar det autonoma nervsystemet.

Andning genom höger näsborre aktiverar det sympatiska nervsystemet som höjer aktiviteten i kroppen. Andning genom vänster näsborre aktiverar det parasympatiska nervsystemet och sänker aktiviteten.

Hur du använder IDA
Genom att stoppa in IDA näsplugg i ena näsborren kan du påverka den delen av nervsystemet du önskar.

• Näsplugg i höger näsborre och andas genom vänster för till exempel avspänning, minskad stress, skapa lugn och ro samt somna lättare.

• Näsplugg i vänster näsborre och andas genom höger för till exempel energi, vitalitet, ökad klarhet och koncentration.

ida nasa

För bästa effekt rekommenderas 11 minuters användning. Stoppa in IDA näsplugg i ena näsborren. Dra sen ut den så långt det går så att den sluter tätt i öppningen. Se till att det är helt tätt i den näsborre där du har satt in näspluggen. Andas lugna andetag genom den näsborre som är öppen och så djupa andetag som möjligt. Håll munnen stängd, all andning sker enbart genom näsan.

Att tänka på
Om du upplever smärta eller svårighet att andas bör du avbryta användandet. Kontrollera att du har rätt storlek på näspluggen och att du har satt in den på bästa sätt. Använd alltid rätt storlek för minsta möjliga tryck på slemhinnan. Om den näsborren du ska andas genom är täppt kan du vänta en stund och prova igen. Den ena näsborren är alltid lite mer täppt än den andra och det brukar skifta med jämna mellanrum.

Har du torra slemhinnor i näsan eller har lätt att blöda näsblod kan du blöta näspluggen i vatten innan du stoppar in den. Undvik att somna med näspluggen i näsan. Skadad eller trasig näsplugg kasseras.

IDA näsplugg är endast avsedd att användas i näsan.

Skötselråd

När du inte använder IDA näsplugg kan du förvara den i förpackningen som medföljer eller i något liknande. Tvätta näspluggen med tvål och vatten. Den går även att kokas vid behov för bästa möjliga hygien. Näspluggen IDA är personlig och bör inte användas av flera personer. Förvaras oåtkomligt för barn.

Material

Medicinskt godkänd Elastosil ® R 401/30, HCR Silicone, Färg Elastosil ® pigment pastes PT 5002. Svensktillverkad.

Kontakta oss

logo ellen-v2

E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Mobil: 070-728 82 82

Betala med:

logo sakra betalningar med paypal se

Ida Näsplugg

Log In or Register